ANBI

Beleidsplan Stichting Sociaal Cultureel Centrum Iskender Pasa

Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen, activiteiten en geeft inzicht in de werving van de gelden.

Het bestuur

Het bestuur van de Stichting Sociaal Cultureel Centrum Iskender Pasa is als volgt opgebouwd:

Voorzitter: M. Özyer

Secretaris: M. Kargılı

Penningmeester: F. Kuroğlu

Becon (van de stichting): B. Budak (0622608852)

De doelstelling en het actuele beleid

Het beloningsgebied

Aan de bestuurders kan geen beloning worden toegekend. Kosten worden aan de bestuurders op vertoon van de bewijsstukken vergoed. Eventuele vrijwilligersvergoeding kan alleen conform voorwaarden van de belastingdienst:

Rechtsvorm, inschrijving, contactgegevens

Stichting Sociaal Cultureel Centrum Iskender Pasa is een stichting en is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 24289159 als de Stichting Sociaal Cultureel Centrum Iskender Pasa.


De adres/post gegevens zijn:

Stichting Sociaal Cultureel Centrum Iskender Pasa

Insulindestraat 236

3037 BK te Rotterdam

RSIN-nummer is 8077.63.597

Info@iskenderpasa.nl


Contacten met de stichting verlopen via de voorzitter en/of Bedreddin Budak, te bereiken op telefoonnummer 06 22 60 88 52 of bedbud@hotmail.com (Becon van de stichting).


Profiel van Stichting Sociaal Cultureel Centrum Iskender Pasa

Stichting Sociaal Cultureel Centrum Iskender Pasa is een sociaal-religieuze en maatschappelijke beweging die zich richt op de integratie en emancipatie van moslims in de Nederlandse samenleving. De stichting verricht activiteiten die als doel dienen dat er emancipatie integratie en burgerschap

plaatsvindt van de moslims in de Nederlandse samenleving en dat de kennis van de niet moslims over de Islam toeneemt alsook dat de vooroordelen over de islam afnemen.

Stichting Sociaal Cultureel Centrum Iskender Pasa werkt zelfstandig maar onder de koepelorganisatie Zuid Nederland IGMG en heeft een klein maar effectief stafbureau, dat de aangesloten organisaties ondersteunt en helpt te professionaliseren.

Afgezien van verschillende bindingen met de federatie zowel formeel als inhoudelijk. Het beleid van Zuid Nederland IGMG en dus ook van Stichting Sociaal Cultureel Centrum Iskender Pasa is gericht op de integratie, emancipatie, participatie en prestatie van haar leden in de Nederlandse samenleving. Zij doet dat vanuit een op de islam geïnspireerde maatschappelijke verantwoordelijkheid, die op verschillende terreinen tot uitdrukking komt. Bij al haar handelen staat het actieve burgerschap van haar leden in de Nederlandse samenleving centraal.

Stichting Sociaal Cultureel Centrum Iskender Pasa dient geen ander belang dan dat van de integratie van haar leden in de Nederlandse samenleving en het behartigen van de religieuze en maatschappelijke belangen van hen. De beweging staat kritisch-democratisch open voor iedereen en streeft de dialoog na met alle stromingen binnen en buiten de moslimgemeenschap in Nederland.

De doelstelling en het actuele beleid

De doelstelling

Stichting Sociaal Cultureel Centrum Iskender Pasa is gericht op de integratie, emancipatie, participatie en prestatie van haar leden in de Nederlandse samenleving.

Het actuele beleid

In het actuele beleid staan de volgende thema’s centraal:

  • Zorgen dat de leden van de stichting op de hoogte zijn van de ontwikkelingen binnen de Nederlandse maatschappij en hierop kunnen emanciperen.
  • Leveren van ondersteuning bij de emancipatie en integratie voor de moslims die in de Nederlandse samenleving leven.
  • Onderzoek naar en opzetten van integratieprojecten.

De werkzaamheden

Forums, Conferenties en Seminars

Leden worden de mogelijkheden geboden om deel te nemen aan leerzame forums, conferenties en seminars op geschikte locaties met geleerden die zijn sympathiek achten, over verschillende onderwerpen die hen interesseren en waarover zij geïnformeerd willen worden.

Herdenkingsdagen

Persoonlijkheden die de mensheid hebben geleid sociaal, cultureel, politiek en wetenschappelijk gebied worden op speciale avonden herdacht en voorgesteld aan de mensheid.

Bezoeken

Om de solidariteit en de integratie onder de leden te bevorderen worden er bezoeken gebracht aan ziekenhuizen, bruiloften, kerken, andere moskeeën etc.

Huisgesprekken

Om kennis te maken met verschillende mensen, om nieuwe vriendschappen te sluiten en om veel over elkaar te leren worden er huisbezoeken georganiseerd daar waar er lekkere spijzen en hapjes worden aangeboden.

Uitstappen

Om de algemene ontwikkeling van onze leden te vergroten worden er uitstappen georganiseerd naar historische, rijke en schitterende oorden op de aardbol zoals Amsterdam, Istanbul, Parijs.

Sport

Omdat sport altijd de aandacht van de mensen heeft en veel publiek trekt, worden er sportactiviteiten georganiseerd zoals zaalvoetbal, volleybal, natuurwandeltochten e.d.

Ramadan Programma’s

Elk jaar, tijdens de Ramadan worden speciale ramadan programma’s georganiseerd aan deze zogenaamde “iftaravonden” nemen ook andere organisaties en instanties deel.

Werkcolleges voor Bestuurders

Aan alle bestuursleden die werkzaam zijn in onze stichting nemen een aantal keren per jaar deel aan leerzame bijeenkomsten over hoe de organisaties bestuurd moeten worden, en er worden hen organisatiebekwaamheden bijgebracht.

Diversen

De jongeren van deze eeuw die door roken, alcohol en slechte gewoonten ontaarden en degenereren en hun idealen vergeten, wordt hierover voorlichting gegeven. Jongeren worden geïnformeerd over de onder hen wijdverspreide criminaliteit en haar oorzaken. Er worden activiteiten ontplooid om de jongeren uit de criminaliteit te houden. Bovendien worden informatieve seminars en conferenties door deskundigen over de problemen van dit tijdperk als aids, milieuvervuiling, discriminatie, zinloos geweld en radicalisering e.d. georganiseerd.

Werving en beheer van gelden


Werving

De werving van gelden gebeurt door middel van:

· Maandelijkse contributies van onze leden

· Donaties en inzamelingen

· Sponsoring.


Fondsenbeheer

Het beleid van de Stichting Sociaal Cultureel Centrum Iskender Pasa is erop gericht de financiën zo te beheren dat er ook in de toekomst een bestaansmogelijkheid is, zonder schulden.

  • Aan bestuursleden en werkgroepen is gevraagd om bijdragen te leveren ten behoeve van het jaarplan.
  • Op de Algemene Ledenvergadering is het concept van het jaarplan besproken
  • Het jaarplan is hierna vastgesteld door het bestuur van de organisatie
  • Het jaarplan ligt klaar en wordt gepubliceerd


Dit jaarplan is opgesteld door de drie bestuursleden en ook goedgekeurd.


Share by: